sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Tervetuloa lokakuu!

Lokakuu on alkanut rusokirsikan räväkällä värillä, vaikka tuo räiskyvä väri tosin alkoi jo syyskuun puolella.


Kasvimaata en ole vieläkään tyhjentänyt, lehtikaaleista on syöty vasta osa. Kasvimaallekin ehtii ehkä olla tässä lokakuun aikana aikaa. Tulppaanit pääsevät maahan piakkoin ja talvivalkosipulitkin. Pieniä sipuleita on maahan mennyt vähän kerrallaan, myös niitä alennuksesta löydettyjä.



Meksikonhanhikki ja punatähkä ovat jo aika kärsineen näköisiä. Ränsistyneet, kuten syksyllä kuuluukin. Koko puutarha ja puutarhurin voi nähdä vähän samanlaisena: valmiina talvilepoon.


Omassa elämässäni kaksi viimeistä kuukautta on ollut aika lailla kiireistä. Puutarhalle on ollut vain vähän aikaa. Samalla kyllä kaikki suorittaminen liittyen puutarhaan on alkanut jo karsiintua, koska eipä tuonne puutarhaan viitsi näillä aikaresursseilla mennä ahdistumaan vaan ainoastaan nautiskelemaan. Teen sen mitä haluan ja sen, mitä toivon keväältä. Kaikki muu on plussaa.

Nautin vielä kärhöistä, vaikka kasvavatkin aika lailla ränsistyneessä ympäristössä.


Ihailen syyskrookuksia, vai mitä nämä hattivatit ovatkaan. Ovat siis edeltävän ihmisen jäljiltä. Kasvavat vähän kummassa paikassa, sillä tämä penkki on ruohottunut. Se on nimittäin huonossa paikassa ja sillä listalla: tee tälle jotain. Juuri nyt en kuitenkaan tee sille mitään. Se saa odottaa sitä inspiraatiota, jolloin tekemisestä nauttii.


Mukavaa ja itselle hellää lokakuuta!

28 kommenttia:

  1. Hyvin sanottu, inspiraatio jolloin tekemisestä nauttii. Silloin lopputuloskin on paras. Rusokirsikassa on mahtava väri, epätodellisen punainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se punainen erottuu kyllä erittäin hyvin, kun ei ole punavihersokea.
      Inspiraation vallassa saa vaikka mitä aikaiseksi ja saa oikein flow-tilan. Joskus sitä joutuu vain vähän odottelemaan.

      Poista
  2. Kaunista! Ja mikäpä siinä, jos aikaa ei ole, on viisasta osata olla vain. Luonnon puoliksi valtaamassakin puutarhassa voi olla hyvin kaunista.
    Hattivattisi näyttävät syysmyrkkyliljoilta, ovat niin tanakkavartisia ja punertavia, syyssahrami taitaisi olla soukempi ja kalvakan violetti, luulisin.
    Aivan ihana väri kirsikassa, ja nuo kukat! Niin piristävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne voivat olla syysmyrkkyliljoja. Pitäisi joskus varmaan muista siirtää nämä, jos alan tuota aluetta kaivamaan.
      Kirsikka on nyt räikeimmillään. Erottuu selvästi.
      Yllättävän paljon kukkii kaiken kuihtumassa olevan seassa.

      Poista
  3. Puutarhan kanssa pitää olla valppaana, ettei mukavasta harrastukesta tule ahdistavaa pakkopuurtamista. Odottakoon rauhassa inspiraatiota ja aikaa, ei se sieltä mihinkään lähde kävelemään. Huikean kaunis väri rusokirsikassasi! Hyvää lokakuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi sentään olen vähän tehnyt puutarhassa jotain, mihin aika ja inspiraatio on riittänyt. Ehdin jatkaa vielä tässä kuussa.
      Rusokirsikoissa on nämä huippuhetket:kukinta ja ruska.

      Poista
  4. Rusokirsikassa kauniit värit siellä, ois mukava kasvi tännekin vaan ei taija pärjätä näillä korkeuksilla. Miullakin on puutarha vaiheessa, pittää panna tärkeysjärjestykseen assiit, puinnit ja kelit on tiällä etusijalla tällähetkellä. Vähän oon kerinny kesäkukkia raivailemmaan ja kukkasipuleita istuttammaan. Mukavoo viikon alakuu sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusokirsikalle luvataan kai vain II-vyöhykettä. Suojainen paikka voi tietysti muuttaa tilannetta. Meillä on savimaa, joten kerrottua Kevätsuudelmaa en uskaltanut ostaa, vaikka mieli olisi tehnyt.
      Toivotaan teille sopivaa puintisäätä!

      Poista
  5. Onnellista lokakuuta sinulle! Onneksi on vielä mitä ihailla. Iloitsen tuosta sinun suoritusvapaasta puutarha-ajanjaksosta, se tekee joskus hyvää. Ihana rusokirsikka, rakastan niin rusoja. Minäkin epäilen, että sipulisi ovat myrkkyliljoja, sen voi varmistaa kurkkaamalla kukan sisään. Jos on 6 hedettä (tai mitä lie hipsulaa) niin on myrkkylilja kyseessä. Mutta kaunis on, on nimi mikä hyvänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyykin kurkata niiden sisään. Ovat olleet pilvisellä säällä aika supussa.
      Haaveilen toisestakin ruskirsikasta. Ehkä sen vielä istutan, kun saan tilaa koivuilta. Puutarha on ollut nyt aika stressitön paikka, kun on ollut pakko priorisoida.

      Poista
  6. Onpa kauniita värejä puutarhassasi. Nauti vaan lokakuusta ja kauniista syksyn väreistä, äläkä ota mitään suorituspaineita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suorituspaineet ovat nyt onneksi jääneet. Kauniit ovat nyt värit. Syysvärien huomioon ottaminen olisi hyvä muistaa jatkossa.

      Poista
  7. Kauniilta näyttää. Upeaita värejä. Mukavaa lokakuuta!

    VastaaPoista
  8. Hienoja nuo syysvärit ja muutenkin tosi värikästä siellä, piristää hyvin syksyn harmautta. Kas en ole kuullutkaan syyskrookuksista, siinä kohtaa minullla taitaa olla krookuksen kokoinen aukko puutarhasivistyksessä?! Kivaa lokakuun alkua. -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin ekoina vuosina, että luonto sekoilee, kun krookuksia lykkäsi syksyllä maasta. Syysmyrkkylilja taitaa olla oikea nimi.
      Meillä on myös ihan tavallisia syysvärejä, voisi lisätä näitä värikkäitä.

      Poista
  9. Olet oikeassa yritetään olla helliä. Hyvää alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  10. Upeita värejä! Hyvää lokakuuta!

    VastaaPoista
  11. Niin kauniita ja värikkäitä kuvia♥ Tuo rusokirsikka on kyllä upea! Silloin se tekeminen (oli mitä tahansa) onkin kaikkein mukavinta kun siitä oikein nauttii! Mukavaa lokakuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rusokirsikan syysväri alkaa olla jo maassa. Se on hehkuva syksyllä.

      Poista
  12. Upea tuo rusokirsikan syysväri! Kaunista kukintaa riittää siellä vielä. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se rusokirsikan syysväri on niin hieno, että haaveilen toisesta vastaavasta. Olisi kunnolla hehkua syksyisin.

      Poista